Wist u dat…

Overgewicht staat in directe relatie tot onze voeding en onze levensstijl. Alles wat u op een dag eet en drinkt (ook ’s avonds en in het weekend!) bevat koolhydraten, vetten, eiwitten of een
combinatie hiervan. Ze leveren uw lichaam energie en dat heeft u nodig om te kunnen functioneren. Alles wat u doet kost energie: lopen, staan, zitten, fietsen en natuurlijk sporten. Ook bij het
bewegen van uw computermuis en zelfs als u slaapt, verbruikt uw lichaam energie. Als we meer energie (calorieën) binnen krijgen dan dat we verbruiken, wordt deze energie in ons lichaam opgeslagen
als energiereserves in de vorm van vet. In vroegere tijden gebruikten we deze opgeslagen energie, wanneer we door een tekort aan voedsel minder energie binnen kregen dan we nodig hadden. Deze energiereserves voor ‘slechte tijden’ bevinden zich verspreid over een groot deel van ons lichaam, maar met name rondom de buik, benen en billen.

In onze moderne westerse maatschappij kennen we echter geen voedselschaarste meer: er is altijd energierijk voedsel in overvloed. Hierdoor worden onze energiereserves in principe nooit aangesproken. Als we jarenlang meer energie eten, dan dat we verbranden, zullen de energiereserves steeds groter worden. Het resultaat hiervan is u wel bekend: overgewicht!

Overgewicht kan behoorlijk aan je eigenwaarde en zelfvertrouwen knagen, maar daarnaast kan overgewicht veel gezondheidsklachten veroorzaken. Overgewicht verhoogt ook de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs vormen van kanker.

Een goede gezondheid begint bij een gezond gewicht!

Meer bewegen en minder eten lijkt de meest voor de hand liggende oplossing, maar dit is slechts ten dele waar. Minder eten betekent weliswaar minder calorieën (= minder brandstof) maar resulteert tegelijkertijd ook in minder essentiële voeding- en bouwstoffen. Als u bedenkt dat zelfs wanneer u heel gezond eet, het al bijna niet meer mogelijk is om alle voedingsstoffen binnen te krijgen, betekent dit dat zodra u minder gaat eten of zelfs maaltijden overslaat, u nog minder binnenkrijgt. Tekorten aan essentiële voedingsstoffen (vitaminen en mineralen) en bouwstoffen (o.a. proteïnen en calcium) kunnen uw gezondheid op lange termijn ondermijnen.

Een tekort aan proteïnen (eiwitten) brengt nog een ander probleem met zich mee. Proteïnen vormen de bouwstoffen voor alle weefsels in ons lichaam en zo ook van onze spieren. Wanneer uw dagelijkse voeding onvoldoende proteïnen bevat, kan dit op termijn resulteren in een afname van uw spiermassa. Uw spiercellen kunt u beschouwen als de verbrandingsovens van uw lichaam. Dus hoe meer spiermassa, hoe hoger de verbranding. Maar wanneer uw spiermassa door tekorten in uw voeding en eventueel crashdiëten is afgenomen, betekent dit ook dat u steeds minder calorieën per dag
verbrandt. Door deze tragere stofwisseling zult u merken dat u sneller aankomt en het vervolgens ook steeds moeilijker wordt om de overtollige kilo’s weer kwijt te raken (jojoeffect).
De beste oplossing om niet alleen op een gezonde en verantwoorde manier af te vallen, maar ook om daarna uw gewicht te beheersen, is door gezonder te eten in combinatie met meer beweging.

Herbalife heeft goede voeding voor u makkelijk gemaakt!