Na de vakantie een nieuwe start met afvallen.

Wat ik vaak hoor is dat mensen in de vakantie niet op “dieet” willen omdat het b.v. niet gezellig is voor de anderen of omdat het een gedoe is.

En na de vakantie gaat Nederland dan weer aan de slag… Massaal…. op Dieet… sporten…
Van alles wordt er uit de kast gehaald, goede voornemens alsof het 1 januari is…..
Althans voor een paar dagen of weken…. dan zakt de moed alweer wat af…

afvallen

Maar hoe komt dat dan eigenlijk?

Ik ga het jullie uitleggen, want er is gewoon een logische verklaring waarom een streng dieet, fanatiek sporten of zelfs “gewoon” gezond eten meestal toch aanzet tot weer de “fout” ingaan.

Kijk iedereen heeft 90 voedingsstoffen nodig…
60 mineralen
16 vitamines
12 aminozuren
2 essentiële vetzuren

Als je niet AL deze stoffen in de juiste hoeveelheid binnenkrijgt dan blijft je lichaam eigenlijk vragen om meer eten…
Helaas zegt je lichaam er niet bij welk stofje het nog nodig heeft maar zet ons alleen maar aan tot eten.

Het volgende probleem komt dan vervolgens ook om de hoek kijken.
Om bijvoorbeeld de mineralen (wat de grootste groep is) binnen te krijgen zou je denken dat je dan bijvoorbeeld Melk (calcium) moet drinken of wellicht spinazie (ijzer) moet eten en dan komt het wel goed.
Helaas is niets minder waar!

Wat er namelijk gaande is, is dat de mineralen alléén voorkomen in de aarde/landbouwgrond, dieren kunnen deze niet maken, planten kunnen deze ook niet maken die kunnen het alleen opnemen uit de aarde.
Dezelfde aarde/landbouwgrond dus die wij door de huidige manier van landbouw beroven van de aanwezige bacteriën, deze worden vernietigd.
Deze Bacteriën zijn nu net wat de mineralen uit de aarde verteren zodat de planten deze op kunnen nemen en bv de koe (die graast) deze met het gras binnenkrijgt zodat de melk van die koe calcium bevat… en zodat bv de spinazie ijzer bevat.

Dus door de arme grond neemt de plant de mineralen niet op en wat er niet in zit kunnen wij ook niet binnenkrijgen.
Vervolgens is het dan ook zo dat de planten die minder mineralen bevatten zwak worden en vatbaar voor ziekte of ongedierte.
En om dat tegen te gaan worden er veel pesticiden gebruikt, steeds meer en meer.

Omdat de kwaliteit van de planten welke wij eten dus achteruit gaat smaken ze minder lekker, en daarom wordt er veel aan toegevoegd om het lekker te maken, zoals suiker!

Als wij dus op dieet gaan, of we gaan meer sporten eten we dus minder OF verbruiken juist meer door het sporten.
En als wij nog minder binnen krijgen EN we hebben net vastgesteld dat de groente, fruit en melk ook nog eens veel en veel minder mineralen bevatten…. Dan kan je concluderen dat wij allemaal tekorten in het lichaam opbouwen.

Als je dan terug gaat naar het feit dat wij allemaal 90 voedingsstoffen nodig hebben om het lichaam en de geest goed te laten functioneren, en dat als wij die niet binnen krijgen ons lichaam ons aan blijft zetten tot meer eten (in de ijdele hoop dat je net het juiste stofje gaat eten en geen suiker of enkelvoudige koolhydraten) Dan snap je ook dat je wilskracht het altijd af zal leggen tegen de overlevingsdrang van je lichaam welke altijd sterker is.
En tegelijkertijd kan je dan ook veilig stellen dat als je maar lang genoeg tekorten opbouwt dat dit tot gevolg heeft dat je lichaam zwakker en zwakker wordt en uiteindelijk gezondheidsklachten en/of ziekte om de hoek komen kijken.

gluten

En om het dan nog wat erger te maken….. Een stukje over GLUTEN!

In tarwe, rogge, gerst, spelt en khorasan tarwe zitten gluten.
Gluten zijn in ons maagsap moeilijk af te breken in voedingsstoffen, door de gluten zitten de voedingsstoffen eigenlijk aan elkaar gekleefd waardoor ze in de dunne darm niet opgenomen kunnen worden.

Even wat uitleg over de dunne darm
De dunne darm is een heel belangrijk onderdeel van het spijsverteringskanaal. In de dunne darm vindt het grootste deel van de vertering van voedsel plaats. Vervolgens moeten belangrijke voedingsstoffen via de wand van de dunne darm opgenomen worden in ons lichaam. Via het bloed worden de voedingsstoffen verspreid.
Om de opname van voedingsstoffen zo goed mogelijk te laten verlopen, heeft de dunne darmwand een enorm oppervlak. De dunne darm is geplooid en aan de binnenkant bedekt met vingervormige uitsteeksels. Deze kleine uitsteeksel worden ook wel villi of darmvlokken genoemd. Samen vormen zij een enorm grote oppervlakte wat nodig is om alle belangrijke voedingsstoffen op te nemen.

Als de darmvlokken/villi enkelvoudige voedingsstoffen opnemen is er niets aan de hand, het zijn een soort van handjes die de voedingsstof grijpt en in de bloedbaan plaatst.
Wat gebeurt er nu met gluten, de darmvlokken die proberen de voedingsstoffen uit een streng onverteerde voedingsstoffen te halen die worden beschadigd of vernietigd doordat het niet afgebroken (enkelvoudig) genoeg is om opgenomen te kunnen worden.

Dus als je dingen met gluten erin eet (brood, koek, crackers etc etc), dan kan je lichaam NOG minder voedingstoffen opnemen van wat er dan nog wel in het voedsel zat.
Hoe ziet een voedingspatroon er veelal uit als mensen op dieet gaan? Dan eten veel mensen volkorenbrood of crackers, ontbijtkoek omdat er 0% vet in zit of Volkorenpasta…..

Met als resultaat?…. je lichaam gaat nog harder dwingen om te eten omdat de tekorten steeds groter en groter worden en uiteindelijk verzwakt je lichaam zo erg dat het klachten gaat geven en wellicht ziek wordt.
De wereld gezondheidsorganisatie heeft gesteld dat 70% van alle gezondheidsklachten voedingsgerelateerd is…..
Overigens wil het niet zeggend dat als je veel brood eet dat je dan alleen darmklachten zou moeten krijgen, het vergroot ook het tekort van mineralen wordt ook gelinkt aan aandoeningen als adhd, autisme, depressiviteit en het gebrek aan calcium wordt met osteoporose en artritis gelinkt en zo kan je voor ieder tekort een aandoening opnoemen welke daardoor veroorzaakt wordt.

Dus mocht je je nog afvragen waarom ik Herbalife eet, en waarom ik hoogwaardige supplementen inneem?
Dat komt omdat Herbalife cellulaire voeding is, van hoogwaardige soja gemaakt, die makkelijk en volledig door het lichaam wordt opgenomen.
Waardoor de dunne darm minimaal wordt belast, waardoor de grote hoeveelheid vitamines en mineralen uit de shake EN de supplementen dus WEL worden opgenomen in het bloed, en daarmee in mijn lichaam!

En DAAROM voel ik me als ik lekker in mijn voedingspatroon zit waarbij Herbalife een aanvulling is op groente, fruit, mager vlees en vis, noten, (soja) melkproducten etc etc….
Daar tegenover staat dat als ik brood eet (omdat mijn darmen dat niet meer gewend zijn) heb ik last van mijn darmen, heb ik een opgeblazen gevoel EN word ik na een uur heel erg moe.

Kan ik dan nog ziek worden als ik Herbalife eet? JA natuurlijk kan dat nog, het is geen genees of wondermiddel immers. Het is alleen een uitgebalanceerde manier om heel veel voedingstoffen binnen te krijgen.
Daarnaast moet ik nog steeds een gezond eetpatroon hanteren, moet ik nog steeds sporten, moet ik nog steeds voldoende water drinken, stress vermijden en ga zo maar door!

Momenteel heb ik bij 2go4health trouwens een leuke laagdrempelige manier om Herbalife zelf te kunnen ervaren, het 3 DAY TRY OUT pakket.
Wil je meer informatie, sms dan “TRY-OUT” naar 0644361955

Als je meer over het belang van mineralen wilt weten kan ik jullie aanraden even op google te zoeken naar Dr. Peter Glidden, een autoriteit op dit gebied.

share

Nog geen berichten.

Laat een bericht achter

*