afslanktips, stap voor stap omschakelen naar een gezonde lifestyle

Mijn stap voor stap afslanktips.

Sommige mensen vinden het een te grote stap om in één keer alles te veranderen en om te schakelen naar een gezonde lifestyle.
Hieronder beschrijf ik beknopt een aantal afslanktips welke je kunnen helpen, alles in 1 keer, of stap voor stap.
Deze afslanktips gelden voor zowel mensen die Herbalife gebruiken als ook de mensen die dit niet doen.

Eet regelmatig,
Dat zijn 3 gezonde (eiwitrijke) maaltijden en 3 gezonde (eiwitrijke) tussendoortjes per dag om de 2,5 a 3 uur.
Hiermee houdt je je verbranding op gang!

Drink bij elk eetmoment een glas water,
Begin met 2 liter puur water per dag, verdeel dit over de dag en bouw het op naar 1 liter per 40 kilo lichaamsgewicht (waarbij 2 liter het minimum is).
Water is van essentieel belang voor enorm veel processen in je lichaam en zeker als je af wilt slanken!

Zorg voor voldoende eiwitten
Eiwitten heb je nodig om mager spierweefsel op te bouwen, ieder mens heeft daarin een persoonlijk proteïne behoefte, laat deze door uw coach berekenen.
Spierweefsel heb je onder andere nodig om vocht in op te slaan welke van groot belang is voor je stofwisseling en o.a. het afvoeren van afvalstoffen, maar ook voor de vetverbranding.
Daarbij geven eiwitten een verzadigd gevoel, dus minder trek gedurende de dag.
Afslanken zonder voldoende eiwitten (proteïne) kan veroorzaken dat het lichaam spierweefsel afbreekt en het vetweefsel behoudt.

Stop met frisdranken, ook de light dranken!
Frisdranken leveren niets van wat je lichaam nodig heeft, ze bevatten of een hoop suiker of ze bevatten zoetstoffen welke je lichaam meer kwaad dan goed doen. Het stoppen met frisdrank zal je smaak veranderen en tevens kan je minder trek in eten verminderen (voornamelijk in koolhydraatrijk eten)
Drink water, thee, kruidendrank, maak zelf ice tea etc…..
Frisdrank verhoogt je “zoet-behoefte” en zoet, suiker, zoetstof is niet iets wat je lichaam in grote hoeveelheden zoals o.a. in limonade nodig heeft.

Ga meer groentes en fruit eten Eten
3 ons groente en 2 stuks fruit, dat is het advies, daarbij kan je het best kiezen voor de groene groentes, bladgroentes en andere groentes die laag in koolhydraten zijn. De zetmeel rijke groentes leveren meer koolhydraten en het verminderen van koolhydraten helpt enorm bij het afslanken omdat je minder trek krijgt gedurende de dag.
Verdeel je groentes en fruit over de dag heen, eet tussen de middag ook eens lekker een groene salade.

Ga meer gezond vet eten
Het eten van vetten zijn van groot belang, ons lichaam heeft het nodig.
Veel mensen die af willen slanken gaan vet uit hun eetpatroon schrappen, en dat is niet de bedoeling want ook vet levert vitamines welke we nodig hebben en daarbij is vet ook van belang voor bv de stoelgang.
Gezonde vetten zitten in vette vis, plantaardige olie (kokos, olijf etc) noten, avocado, lijnzaad…
Vermijd de verzadigde vetten.

Weet wat je eet. Kies kwaliteit over kwantiteit
Verdiep je in wat je eet, het prijsverschil in voedingsmiddelen is bijna altijd wel verbonden met de kwaliteit ervan. Zo is dat ook met supplementen, organische supplementen zijn duurder dan synthetisch gefabriceerde supplementen. Ons lichaam herkent dat verschil en zal organische producten veel beter opnemen dan synthetische. Daarbij kan het zo zijn dat de goedkoop gefabriceerde synthetische producten stoffen bevatten die onze gezondheid niet ten goede komen, dus verdiep je in wat je eet, vraag wat ergens in zit en ga etiketten lezen.
Persoonlijk adviseer ik het om met je coach te praten over welke supplementen jij baat bij kan hebben. Vandaag de dag is het denk ik te kort door de bocht om te denken dat je met “gewoon” gezond eten voldoende van alles binnen krijgt wat je lichaam nodig heeft.
Daarbij is er maar een heel klein percentage van de bevolking die 7 dagen per week, 52 weken per jaar het advies van het voedingscentrum ook echt eet.
Je kan dus denk ik heel veilig stellen dat de kans dat je lichaam tekorten heeft om goed te kunnen functioneren heel reëel aanwezig is.

afslanktips

Kies eens een ander product ipv tarwe.
Er gaan steeds meer onderzoeken over tarwe welke door de jaren heen genetisch aangepast is, daardoor is de voedingswaarde en de toegevoegde waarde ervan op ons lichaam minder dan bv. spelt, rogge of haver.
Daarbij is het altijd goed voor je lichaam om te variëren en niet altijd dezelfde sneetjes brood te eten bijvoorbeeld.

Een half uur extra beweging per dag.
Daarmee bedoel ik intensieve beweging, en wat intensief is dat is per persoon heel verschillend.
Voor mij was een blokje lopen al zo intensief dat ik buiten adem raakte…. en voor een ander kan het een uur hardlopen zijn….
Beweging is goed om je lichaam en spieren sterker te maken, het heeft een gunstig effect op je lichamelijke en psychische welzijn.

Ik hoop dat jullie wat aan deze afslanktips hebben, mochten jullie meer willen weten over de begeleiding welke ik bied met of zonder gebruik van de Herbalife producten, neem dan contact met me op via de contactpagina.

Groetjes,

Helga

share

1 Comment

  1. june

    Bedankt Helga, fijn om al deze tips, die jij mij al had gegeven, zo op schrift te zien. Kan ik weer naar terug grijpen.

Laat een bericht achter

*