Category Archives: Voeding en Feiten

Na de vakantie een nieuwe start met afvallen.

Wat ik vaak hoor is dat mensen in de vakantie niet op "dieet" willen omdat het b.v. niet gezellig is voor de anderen of omdat het een gedoe is. En na de vakantie gaat Nederland dan weer aan de slag... Massaal.... op Dieet... sporten... Van alles wordt er uit de kast gehaald, goede voornemens alsof het 1 januari is..... Althans voor een paar dagen of weken.... dan zakt de moed alweer wat af... afvallen Maar hoe komt dat dan eigenlijk? Ik ga het jullie uitleggen, want er is gewoon een logische verklaring waarom een streng dieet, fanatiek sporten of zelfs "gewoon" gezond eten meestal toch aanzet tot weer de "fout" ingaan. Kijk iedereen heeft 90 voedingsstoffen nodig... 60 mineralen 16 vitamines 12 aminozuren 2 essentiële vetzuren Als je niet AL deze stoffen in de juiste hoeveelheid binnenkrijgt dan blijft je lichaam eigenlijk vragen om meer eten... Helaas zegt je lichaam er niet...
Lees meer Geen berichten share

afslanktips, stap voor stap omschakelen naar een gezonde lifestyle

Mijn stap voor stap afslanktips. Sommige mensen vinden het een te grote stap om in één keer alles te veranderen en om te schakelen naar een gezonde lifestyle. Hieronder beschrijf ik beknopt een aantal afslanktips welke je kunnen helpen, alles in 1 keer, of stap voor stap. Deze afslanktips gelden voor zowel mensen die Herbalife gebruiken als ook de mensen die dit niet doen. Eet regelmatig, Dat zijn 3 gezonde (eiwitrijke) maaltijden en 3 gezonde (eiwitrijke) tussendoortjes per dag om de 2,5 a 3 uur. Hiermee houdt je je verbranding op gang! Drink bij elk eetmoment een glas water, Begin met 2 liter puur water per dag, verdeel dit over de dag en bouw het op naar 1 liter per 40 kilo lichaamsgewicht (waarbij 2 liter het minimum is). Water is van essentieel belang voor enorm veel processen in je lichaam en zeker als je af wilt slanken! Zorg voor voldoende eiwitten Eiwitten heb je nodig om mager spierweefsel...
Lees meer 1 bericht share

Overgewicht eigen schuld of eigen verantwoording?

Ik wil het deze keer eens hebben over een onderwerp dat deze week al een paar keer voorbij is gekomen op internet en de tv.... "Is het hebben van overgewicht een kwestie van eigen schuld?" Er zijn veel manier om deze discussie te bekijken... Veel mensen die geen gewichtsprobleem hebben zullen waarschijnlijk geneigd zijn om te antwoorden met JA, eigen schuld. Mensen die overgewicht hebben zijn vaak genuanceerder. Voor mij persoonlijk zit er een groot verschil tussen "eigen schuld" en "eigen verantwoording" Laat ik het uitleggen. Zoals jullie weten heb ik heel lang 152 kilo gewogen, ik mag wel meepraten over het hebben van overgewicht denk ik. Ik heb zeker vanaf mijn 12e jaar al last van overgewicht. Als je mij vorig jaar had gevraagd of het mijn eigen schuld was dat ik dik was dan had ik dat zeer zeker niet kunnen waarderen. Ik zou dan een hele lijst aan redenen aangedragen hebben: *...
Lees meer Geen berichten share