Gezond afvallen tips: 1 Volg de aanwijzingen van uw Coach

Door de aanwijzingen en adviezen van uw coach op te volgen is succes gegarandeerd. Hieronder staan voor gezond afvallen tips om u te helpen uw doelstelling te realiseren. Heeft u vragen, aarzel dan niet om uw coach op elk gewenst moment te bellen. Hij of zij helpt u graag!

Gezond afvallen tips: 2 Zo maakt u een lekkere shake

Het is belangrijk dat u uw shake met zorg bereidt. Hoe aantrekkelijker en lekkerder uw shake, des te meer plezier u beleeft aan het programma en des te gemakkelijker het is om vol te houden. Probeer de shakerecepten die in deze klantengids vermeld staan, maar ga ook zeker zelf experimenteren!

Doe drie Herbalife maatlepels (ca. 26 gram) poeder in minimaal een kwart liter (250 ml) magere melk, yoghurt, kwark, sojadrank, rijstemelk etc. (kies voor een vloeistof van maximaal 40-45 calorieën per 100 ml). Vervolgens goed mengen, shaken of mixen. Voeg voor de variatie ijsblokjes en vers fruit toe. Even geen tijd of gelegenheid om een shake te maken: neem dan een gemakkelijke maaltijdreep!

Gezond afvallen tips: 3 Water drinken

Het is belangrijk dat u voor gezond afvallen minstens 2 liter water per dag drinkt. De Thermojetics instant theedrank mag u hierbij meetellen. Uw vochthuishouding speelt een belangrijke rol bij het afslanken en voor heel veel lichaamsfuncties. Tevens zorgt het voor een goede afvoer van afvalstoffen uit uw lichaam. Wist u trouwens dat uw lichaam voor ongeveer 70% uit vocht bestaat! Goed dus om dit dagelijks te verversen! Een leeg bronwaterflesje is een handig hulpmiddel om te weten of u per dag voldoende water drinkt. Zodra deze leeg is, vult u hem weer. Drink een half uur voor iedere maaltijd een groot glas water. Dit helpt om een verzadigd gevoel te krijgen. Vermijd zoveel mogelijk vruchtensappen, frisdranken en caloriearme dranken met kunstmatige zoetstoffen. Drink minder koffie en thee en beperk alcohol tot een minimum!

Gezond afvallen tips, 4 Stel haalbare doelen

Houd uw doelstelling op een haalbaar niveau. Realistische doelen houden u gemotiveerd: u zult meer genieten van uw vooruitgang. Maak voordat u begint een ‘voor’-foto en prik een datum voor het maken van een ‘na’-foto. Zo’n planning zorgt dat u meer naar uw volgende stap toeleeft. Zorg dat u ook voor uzelf een beloning in het vooruitzicht stelt wanneer u uw doelstelling behaalt – het is een fijn gevoel om een bekroning te hebben om voor te werken!

Gezond afvallen tips: 5 Neem een positieve houding aan

Denk positief – U kunt en u zult uw doel halen! Stel u zelf voor, terwijl u eet, hoe u er straks uit ziet zodra u uw streefgewicht heeft bereikt Verdiep u in uw spijsvertering. Bedenk hoe uw lichaam uw voedsel verbrandt en niet opslaat als vet. Spanningen verspillen vitale voedingsstoffen; probeer ze dan ook zo veel mogelijk te vermijden!

Gezond afvallen tips: 6 Neem tijd voor rust en ontspanning

Probeer evenwicht te vinden tussen werk en vrije tijd. De mogelijkheid om te ontspannen en te herstellen na een inspannende dag is van groot belang voor een gezonde levensstijl en voor het succes van het programma. Zorg ook dat u minimaal 6 tot 8 uur nachtrust geniet om zo uw lichaam de tijd te gunnen die nodig is voor het celvernieuwings- en herstelproces!

Gezond afvallen tips: 7 Zorg voor voldoende beweging

Regelmatige lichaamsbeweging helpt uw spieren soepel te houden, bevordert een goede bloedcirculatie en verhoogt de verbranding. Uw spieren zijn eigenlijk net ‘oventjes’; ze verbranden energie als ze worden gebruikt! Probeer minimaal om de dag 20 à 30 minuten aan een vorm van beweging te doen. Denk hierbij aan een stevige wandeling, fietsen, zwemmen etc. Ook kunt u ‘bewegen’, terwijl u achter de computer zit of TV kijkt. Span en ontspan hierbij steeds de spieren van uw benen, billen, dijen en buik. Gebruik ook de trap. Ren een paar keer per dag drie of vier keer extra de trap op en af! Het beoefenen van een sport zorgt niet alleen voor meer lichaamsbeweging, maar ook voor ontspanning!

Gezond afvallen tips: 8 Eet meer:

– Vers fruit en verse groenten, erwten, peulvruchten, bonen etc.
– Vis, gevogelte en witvlees
– Volkoren producten, zilvervliesrijst
– Magere zuivel of sojaproducten voor extra eiwitten
– Ongezoete producten