Respect!

RESPECT

Gister was een dag welke ik niet snel zal vergeten.
Ik ben om 9.30 met 2 klanten gaan wandelen op Kwintelooijen, 1 klant gebruikt al langer Herbalife met haar sport ik wekelijks meerdere malen en 1 klant is een week of 8 onder mijn begeleiding aan het afslanken zonder Herbalife.
Met name met die laatste ben ik regelmatig aan het wandelen om haar te helpen en te motiveren wat meer te bewegen. We begonnen met een klein stukje lopen (600m) dan even zitten en dan weer 600m naar het volgende bankje.
De week daarop gingen we eerst 600m en daarna 1200m en weer 600m.
Deze week begonnen we met 1200m en toen 600m tot we bij de grote trap op kwintelooijen aankwamen.
We zijn de halve trap opgeklommen, ieder in ons eigen tempo, de 1 met een korte adempauze onderweg en de ander liep in 1x door…..
En daar heb ik dus RESPECT voor…. de kracht in jezelf zien te vinden om een grens over te gaan, en voor de 1 is het peanuts wat zij doen, maar ik weet dat het voor mijn klant een enorme overwinning is om tóch die trap te beklimmen, tóch door te zetten als het pijn gaat doen en elke keer weer haar grens te verleggen om zodoende verder te komen dan de week ervoor!

Mijn andere klant heeft een heel druk leven en toch blijft zij zichzelf motiveren, ze blijft zich verdiepen in haar lijf en wat goed voor haar gezondheid is.
Ze blijft bewegen, praten, vragen en deelt haar ervaringen ook met anderen om zo anderen ook te kunnen helpen.
Zij heeft een knieprobleem en voor haar was die trap ook niet makkelijk, ze had zich uit angst voor pijn kunnen laten weerhouden maar koos ervoor het te proberen en het te ondervinden. En het viel mee, ze kon het…. en daar mag ze zeker enorm trots op zijn!

Vervolgens ben ik een andere klant van mij op gaan halen, deze meneer heeft adervernauwing in zijn benen en lopen is veelal pijnlijk en zeer vermoeiend ook gezien zijn overgewicht en nevenaandoeningen.
In het begin heeft hij echt een strijd geleverd met het Herbalife programma, minder eten qua hoeveelheid is echt moeilijk voor hem.
Stapje voor stapje minderen we elke week een beetje, vervangen we oude (ongezonde) gewoontes voor gezonde nieuwe.
Deze week was het doel meer bewegen aan de beurt.
De wil is er wel, maar de gezondheid van deze man werkt niet altijd mee.
Ik heb hem opgehaald om de drempel wat lager te maken, vervolgens ook met hem op kwintelooijen een stukje gelopen.
En dat ging moeizaam, maar we genoten van het buiten zijn, van hoe mooi het op kwintelooijen is en hoe lekker rustig.
We kwamen misschien maar 400 meter met enkele stops omdat de zuurstof toevoer in zijn benen dan problemen gaf.
Maar zijn arts had gezegd veel en vaak te gaan lopen en bewegen, dus dat doen we dan ook.
En ik ben trots op zijn prestatie!

Mij maakt het namelijk niet uit hoe ver iemand kan lopen, het maakt me niet uit of ik voor een workout van 2 uur of een wandeling van 10 minuten iemand bijsta…. het gaat erom dat iedereen in mijn praktijk de hulp krijgt die hij/zij nodig heeft tot ze het zelf kunnen. Daarom heet mijn praktijk ook 2go4health…. SAMEN naar een gezonder leven.
En als geen ander weet ik hoe het is om extreem veel overgewicht te hebben, en hoe moeilijk het dan is om jezelf met al je mankementen dan te motiveren om wat te gaan bewegen.

Na de wandeling zijn we samen langs de sportschool waar ik sport gereden, heeft hij even kunnen kijken of hij gebaat zou zijn bij de toestellen die daar staan, want op een hometrainer zou ook een goede optie zijn of op een roeitrainer.
Zo ziet hij de mogelijkheden die er zijn en kan hij gaan bedenken of dit een goede optie voor hem is….. het bieden van mogelijkheden is belangrijk!

En waarom vergeet ik deze dag niet snel? Omdat juist de mensen die het zwaar hebben en toch een persoonlijke grens overgaan in mijn ogen winnaars zijn!

share

Nog geen berichten.

Laat een bericht achter

*