Dag 100….!!!

Dag 100…………..

Vandaag was het dan zover….. dag 100 was aangebroken!
En wat is er leuker dan deze dag af te sluiten bij de fitclub van mijn lieve collega’s!

Vanavond dus lekker naar Cothen gegaan en daar met een grote groep van 19 personen lekker in beweging geweest.

Wat is het resultaat van deze 100 dagen sporten?
Ik ben 5,9 kilo lichter
Ben 2,29% spiermassa gegroeid!
En ik ben 13 cm omvang kwijt (op 4 punten gemeten, borst, taille, heupen en 1 bovenbeen)

Een resultaat om heel blij mee te zijn denk ik…

En vind ik sporten nu inmiddels heel leuk?
Nou dat ligt eraan wat het is, ik heb gemerkt in de afgelopen 100 dagen dat ik een gezelschapsmens ben ook op sportgebied.
Ik vind het leuk om met mensen samen te sporten in team of groepsverband.
Ik merk dat ik dan makkelijker mijn grenzen verleg en dat ik veel fanatieker ben dan dat ik solo in de fitnesszaal bezig ben.

En dat is ook wat ik natuurlijk al vaker heb geschreven in mijn blogs, ik hou ervan met een vriendin ergens heen te lopen, koffie te drinken en dan weer terug te lopen.
Maakt dan ook niet uit of het 4 kilometer enkele reis naar een terrasje is of 13 kilometer naar een andere vriendin in Wageningen.

De fitclub vind ik ook erg leuk, ongedwongen, gezellig, alles kan, niets moet….. en dan merk ik dat ik toch echt wel een stapje harder loop, dat ik dan toch nog even die oefening meepak, dat ik dan wel in een klimrek klim, al is het maar een stukje….

Ik vind Zumba op de sportschool ook heel leuk, gewoon omdat het zo lekker swingend en fun is!

Ik heb ook gemerkt dat als ik niet sport dat ik neerslachtiger ben dan als ik wel sport, ik heb als ik sport meer energie, ik heb meer rust in mijn hoofd en ik ervaar mijn lichaam als prettiger als ik gesport heb.

Ook heb ik gemerkt dat ik trots op mezelf ben als ik toch een grens over ben gegaan wat sport aangaat, als ik net iets meer heb gedaan, net iets langer iets vol heb gehouden of als ik iets gedaan heb wat ik nooit van mezelf gedacht had.

Als je dan alles zo bij elkaar neemt denk ik toch wel dat ik met zekerheid mag stellen dat sporten me goed bevallen is en dat het ECHT effect heeft op je lichaam, je geest en ook op je zelfbeeld.

En wat ga ik nu verder doen?
Ik ben afgelopen week begonnen met een zomerfit challenge, 4 weken om een doel te behalen op gebied van gewicht, spiermassa of vetpercentage…. dus voeding in combinatie met dagelijks oefeningen doen thuis.
En daarnaast ben ik ook met 2 fitclubs begonnen als coach, we gaan lekker gratis sporten met de mensen in Veenendaal.
Iedereen is welkom om mee te doen, get fit the fun way!

Ik ga me verder richten op het coachen van mensen, actief bezig om meer mensen te bereiken die vitaler willen worden en meer uit het leven willen halen.
Coaching is echt iets wat recht uit mijn hart komt omdat het zo dichtbij mijn roots liggen van verzorgen en begeleiding van mensen die hulpbehoevend zijn.

Zat te doen nog, en daarnaast wil ik ook zeker regelmatig blijven bloggen, mijn dingen blijven delen zodat iedereen kan lezen dat als een vrouw als ik (in mijn situatie en met ook gezondheidsproblemen etc ) gezonder kan worden met de juiste focus, dat iedereen het echt kan.

Groetjes,

Helga

share

Nog geen berichten.

Laat een bericht achter

*