Category Archives: 100 dagen challenge

Dag 100….!!!

Dag 100.............. Vandaag was het dan zover..... dag 100 was aangebroken! En wat is er leuker dan deze dag af te sluiten bij de fitclub van mijn lieve collega's! Vanavond dus lekker naar Cothen gegaan en daar met een grote groep van 19 personen lekker in beweging geweest. Wat is het resultaat van deze 100 dagen sporten? Ik ben 5,9 kilo lichter Ben 2,29% spiermassa gegroeid! En ik ben 13 cm omvang kwijt (op 4 punten gemeten, borst, taille, heupen en 1 bovenbeen) Een resultaat om heel blij mee te zijn denk ik... En vind ik sporten nu inmiddels heel leuk? Nou dat ligt eraan wat het is, ik heb gemerkt in de afgelopen 100 dagen dat ik een gezelschapsmens ben ook op sportgebied. Ik vind het leuk om met mensen samen te sporten in team of groepsverband. Ik merk dat ik dan makkelijker mijn grenzen verleg en dat ik veel fanatieker ben dan dat ik solo...
Lees meer Geen berichten share

8 stappen tot succes, hoe behaal jij je doel?

stappen tot succes

8 Stappen tot Succes

Het is alweer dag 97 van de 100....sporten en bewegen gaat gestaagd.... over een paar dagen schrijf ik uitgebreid mijn eind blog hierover. Deze keer wil ik het hebben over het stellen van doelen, nu is dat veelal niet zo moeilijk.... we weten immers allemaal wel wat we willen.... We willen fitter zijn... We willen slanker zijn.... We willen meer spiermassa.... Maar dan komt het aan op wat we moeten doen en laten om deze doelen te behalen.... En daar gaat het veelal mis heb ik gemerkt. Veel mensen kunnen niet overzien hoeveel werk ze moeten verzetten om een doel te behalen. We kunnen stellen dat des te grotere prioriteit jouw doel is, des te meer resultaat zal je hebben. Omdat veel mensen het geheel niet overzien, vervallen zij in het dan maar niets doen..... Ze weten niet waar ze moeten beginnen, ze weten niet hoe ze het in moeten passen in...
Lees meer Geen berichten share

Motivatie

Motivatie, het 1e punt wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Wat is motivatie eigenlijk? Volgens de wikipedia: "Motivatie is datgene wat een individu tot bepaald gedrag drijft. Motivatie heeft invloed op de initiatie, richting, intensiteit en volharding van het menselijk gedrag Motivatie ontstaat uit een samenspel tussen de biologische (aangeboren) en cultuurafhankelijke (aangeleerde) eigenschappen van een individu en de omgeving van dat individu." Als ik kijk naar eetpatronen van mensen dan kan je veilig stellen dat dit aangeleerd gedrag is, immers het eten op zich is nodig maar wat we eten en welke beleving daar aan vast zit is allemaal op een moment in je leven aangeleerd. Men zegt ook wel dat eten gelijk staat aan emotie, en in dat geval is het interessant om eens te kijken naar waar die emotie vandaan komt en waar hij voor staat. Ik tref namelijk veel mensen die graag willen afvallen..... maar wel meteen vast willen houden...
Lees meer Geen berichten share